Siirry pääsisältöön

Talven taittoa Monnin ja hänen ystäviensä seurassa Sotkamossa

 

Olimme jo käyneet luistelemassa useamman kerran, kunnes eräänä aamuna luistelukaukalon reunalle ilmestyi Monni luistimet jalassa. Monni tuli ponnekkaasti jäälle, mutta huomasi hyvin pian, että jää onkin superliukas. Onneksi lapset tsemppasivat Monnia, pitivät tassusta kiinni, opettivat sivupotkuja ja liukua, ja sanoivat ”alussa vaikeaa, kohta helpottaa”.

Luistelukauden jälkeen siirryimme hiihtoon ja mikäs oli hiihdellessä aurinkoisessa talvisäässä. Eräänä aamuna Monni tuli ryhmätilaamme olkapäällään kissaukin vanhat sukset. Monni aikoi hiihtää sisällä. Lapset kertoivat Monnille, että aikuinen voi lainata uudempia suksia ja että hiihtäminen kyllä oikeasti tapahtuu ulkoladulla. Johan alkoi Monnin hiihtokin sujua. Hiihtokauden päätökseen lapset ideoivat oman näköiset juhlat. Niissä mm. jaettiin Pipsa possu - mitalit, leikittiin vettä kengässä, tanssittiin discossa ja herkuteltiin vohveleilla.


kuvaselite: Mustaan kissa asuun pukeutunut aikuinen seisoo lattialla, 
jalassa monot ja käsissä suksi ja sauva


Vettä kengässä leikki onkin ollut tämän vuoden hitti! Niinpä 1.4. aprillipäivänä Monni tuli ryhmämme kirjaimellisesti vettä kengässä 😊. Kyllä riemu repesi.


kuvaselite: Mustaan kissa asuun pukeutunut aikuinen seisoo lattialla, 
kädessä saapas ja pyyhe. Toinen jalka on ilmassa. 

Juonen kulun puitteissa olemme mm opetelleet aikakäsitteitä draaman keinoin (Pullan aamu, Maijan päivä, Pillin ilta ja Pekan yö). Olemme laulaneet ja viittoneet Kielinupun aikakäsitteisiin liittyviä lauluja.  Vierailevan opettajaopiskelijan toimesta lapset pääsivät tekemään animaatioita, liittyen joko teemaan tai lasten kiinnostuksen kohteisiin.

Parhaillaan olemme aloittelemassa kokeilevan taiteen projekteja. Ryhmätilaamme on nostettu esille erilaisia taidemateriaaleja, välineitä ja lapsen omalla luovalla otteella he saavat kokeilla taiteen tekemistä. Aikuisen ohjauksella he pääsevät kokeilemaan erilaisia tekniikoita. Uskonpa että Monni kiinnostuu tästäkin jossain vaiheessa….

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveisiä Karhulanvaaralta Suomussalmelta 😉

Valotaidetta Jumpan jälkeen liikuntasalissa kokeilimme valotaiteen tekemistä musiikin tahdissa.   "Muistitsä?"  "Aamutunnelma" Sulaneita lumiveistoksia Olipa lapsista hauskaa, kun toin lunta sankolla sisälle ja sanoin, että nyt saa tehdään lumiveistoksia. "Että täällä sisälläkö?" kommentoi lapset. "Juu,Juu! Käpälät sankkoon ja veistelemään" Aluksi arasteltiin kylmää lunta, mutta kun asia valkeni, johan sakki lämpesi ja alkoi veistelyn touhuun :) Veistosten maalaaminen oli yhtä ihmetyttävää, mutta huisin mukavaa, lopputulemasta puhumattakaan. Erilaista ja kivvaa taiteilupuuhaa :)  Tänks vinkeistä Seikkailutaidekoulu :)

Ristijärven Viskarilaisten aamupäivä kodalla

  Kuvaselite: Lapset istuvat kodan penkeillä. Kuvaselite: Makkaratpaituvat ritilän päällä tulipaikalla. Ristijärven varhaiskasvatuksessa otettiin käyttöön syksyllä 2021 MiniVerso sovittelu. MiniVerso sovittelussa ristiriitatilanteet ymmärretään elämään kuuluviksi ja niiden ratkaisu nähdään oppimistilanteena eikä hankalana ja ikävänä välikohtauksena. Viskariryhmässä on saatu huimia tuloksia ristiriitojen selvittelyllä MiniVerso sovittelun avulla. Siksipä sovittelu-Sammakko kutsui lapset aamupäiväksi retkelle kodalle. Kuvaselite: Kuva kirjeestä ja qr-koodi. Sovittelu-Sammakon kirje luettiin ensiksi. Sovittiin, että aamupalan jälkeen lähdemme etsimään Sovittelu-Sammakon keltaisia QR-koodeja. Aamupala nautittiin nuotion lämmössä, kiireettömästi.  Kuvaselite: Mehukanisterit, termospullo, maitopurkki, rasioissa kolmioleipiä ja kurkkuviipaleita,  Kuvaselite: puussa kiinni keltainen lappu, jossa qr-koodi. Lapset kävelevät lumisessa metsässä polulla, kauempana pois päin puun luota Rasteja e

Suomussalmelta seikkailua ja taiteilua

  Suomussalmen Kanervien vuorohoitoryhmässä on seikkailtu ja taiteiltu pitkin talvea ja kevättä. Alla kuvaterveisiä touhuistamme.   kuvaselite: lumesta tehty pilasi jonka sivuille on maalattu hahmoja punaisella maalilla. Päällä värikkäitä, maitopurkkiin jäädytettyjä jääpalikoita.     Kevättalvella vietimme koko talon yhteistä pihatapahtumaa. Ohjelmassa oli monenlaista puuhaa. Tässä taidonnäyte isoihin lumipilareihin tehdyistä maalauksista. Lasikuutioista sai tehdä rakennelmia.    kuvaselite: Tummalla taustalla valosta kuvattuja kuvioita. Eräänä talvisena pakkaspäivänä teimme valomaalauksia. Se oli lapsille todella mieluista ja onnistuu hyvin pienempienkin kanssa. Valomaalaukset pääsivät myös osaksi kirjaston taidenäyttelyämme.    kuvaselite: Ruudukossa retkellä mahdollisesti nähtäviä asioita, kolme merkitty rastilla. Retkellä kävimme bongaamassa kevään merkkejä. Kevät oli niin aluillaan, että saimme vain kolme bongausta! Tällä viikolla kävimme saman retken uudestaan ja sa