Siirry pääsisältöön

Minimaailmoja Kajaanissa Pikku-Ketun päiväkodissa

kuvaselite: Minimaailma, jossa pikkueläimiä, valoja ja kangasta lumena.

Talven tullen lapset kiinnostuivat muovailusta ja yhdessä harjoiteltiin muovailuvahapallojen pyörittämistä. Niistä syntyikin liuta lumiukkoja – jokainen lapsi teki oman. Joulun alla metsän Mörri-karhu lähetti tervehdyksenä ”palan” minimaailmaa lapsille. Tuohon minimaailmaan pääsivät myös lasten tekemät lumiukot seikkailemaan – animaation muodossa. 

Animaatioita varten jokainen lapsi teki omaan animaatioelokuvaansa käsikirjoituksen, minkä työntekijä kirjasi ylös. Samalla mietittiin elokuvan äänimaailmaa ja tarvittavia välineitä sekä mahdollista lisärekvisiittaa. Tämän jälkeen lapsi pääsi kuvaamaan animaatiota yhdessä työntekijän kanssa. Kuvaamiseen käytimme StopMotion-sovellusta, missä valokuvista muotoutuu animaatio. Kuvausvaiheessa harjaannutettiin kärsivällisyyttä ja keskittymisen taitoa, kun lumiukkoa siirrettiin kuvaamisen välissä vain pieni askel kerrallaan. 

Kuvaselite: Lapset minimaailman edessä kuvaamassa.

Myös ohjeiden kuuntelemisen taitoa ja tarkkaavuutta tarvittiin. Laskemista harjoiteltiin laskiessa otettavien kuvien määrää, aina 6 kuvaa kerrallaan, ennen lumiukon siirtämistä. Kaikille animaation tekeminen oli uusi kokemus ja innostus oli kaikilla suurta. Lopputuloksesta lapset olivat ylpeitä ja ihastelivat animaatioitaan suuresti. Työntekijät kokosivat vielä lasten animaatiot yhteen iMovie-sovelluksella, mistä saatiin ryhmän yhteinen pitempi elokuva. Sitä katsottiin yhdessä ja sen äärelle palattiin vielä useampaan otteeseen ryhmän televisionäytöllä.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveisiä Karhulanvaaralta Suomussalmelta 😉

Valotaidetta Jumpan jälkeen liikuntasalissa kokeilimme valotaiteen tekemistä musiikin tahdissa.   "Muistitsä?"  "Aamutunnelma" Sulaneita lumiveistoksia Olipa lapsista hauskaa, kun toin lunta sankolla sisälle ja sanoin, että nyt saa tehdään lumiveistoksia. "Että täällä sisälläkö?" kommentoi lapset. "Juu,Juu! Käpälät sankkoon ja veistelemään" Aluksi arasteltiin kylmää lunta, mutta kun asia valkeni, johan sakki lämpesi ja alkoi veistelyn touhuun :) Veistosten maalaaminen oli yhtä ihmetyttävää, mutta huisin mukavaa, lopputulemasta puhumattakaan. Erilaista ja kivvaa taiteilupuuhaa :)  Tänks vinkeistä Seikkailutaidekoulu :)

Ristijärven Viskarilaisten aamupäivä kodalla

  Kuvaselite: Lapset istuvat kodan penkeillä. Kuvaselite: Makkaratpaituvat ritilän päällä tulipaikalla. Ristijärven varhaiskasvatuksessa otettiin käyttöön syksyllä 2021 MiniVerso sovittelu. MiniVerso sovittelussa ristiriitatilanteet ymmärretään elämään kuuluviksi ja niiden ratkaisu nähdään oppimistilanteena eikä hankalana ja ikävänä välikohtauksena. Viskariryhmässä on saatu huimia tuloksia ristiriitojen selvittelyllä MiniVerso sovittelun avulla. Siksipä sovittelu-Sammakko kutsui lapset aamupäiväksi retkelle kodalle. Kuvaselite: Kuva kirjeestä ja qr-koodi. Sovittelu-Sammakon kirje luettiin ensiksi. Sovittiin, että aamupalan jälkeen lähdemme etsimään Sovittelu-Sammakon keltaisia QR-koodeja. Aamupala nautittiin nuotion lämmössä, kiireettömästi.  Kuvaselite: Mehukanisterit, termospullo, maitopurkki, rasioissa kolmioleipiä ja kurkkuviipaleita,  Kuvaselite: puussa kiinni keltainen lappu, jossa qr-koodi. Lapset kävelevät lumisessa metsässä polulla, kauempana pois päin puun luota Rasteja e

Suomussalmelta seikkailua ja taiteilua

  Suomussalmen Kanervien vuorohoitoryhmässä on seikkailtu ja taiteiltu pitkin talvea ja kevättä. Alla kuvaterveisiä touhuistamme.   kuvaselite: lumesta tehty pilasi jonka sivuille on maalattu hahmoja punaisella maalilla. Päällä värikkäitä, maitopurkkiin jäädytettyjä jääpalikoita.     Kevättalvella vietimme koko talon yhteistä pihatapahtumaa. Ohjelmassa oli monenlaista puuhaa. Tässä taidonnäyte isoihin lumipilareihin tehdyistä maalauksista. Lasikuutioista sai tehdä rakennelmia.    kuvaselite: Tummalla taustalla valosta kuvattuja kuvioita. Eräänä talvisena pakkaspäivänä teimme valomaalauksia. Se oli lapsille todella mieluista ja onnistuu hyvin pienempienkin kanssa. Valomaalaukset pääsivät myös osaksi kirjaston taidenäyttelyämme.    kuvaselite: Ruudukossa retkellä mahdollisesti nähtäviä asioita, kolme merkitty rastilla. Retkellä kävimme bongaamassa kevään merkkejä. Kevät oli niin aluillaan, että saimme vain kolme bongausta! Tällä viikolla kävimme saman retken uudestaan ja sa